Guvernul Republicii Moldova | Ministerul Finanțelor

Inspecția financiară

A A A

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/gluster/mounted/domains/if.gov.md/sites/all/modules/contrib/counter/counter.lib.inc).

Știri

Data: 
30 Septembrie, 2014 - 16:30

Ministerul Finanţelor informează că Guvernul Republicii Moldova, prin Hotărîrea Guvernului nr. 772 din 25 septembrie 2014 prin angajarea răspunderii politice, a aprobat  Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii bugetului de stat pe anul 2014 nr.339 din 23 decembrie 2013 (MO nr.281 b (4920 b) din 25 septembrie 2014).

Proiectul de lege şi nota informativă la acest proiect pot fi accesate aici

Data: 
11 Septembrie, 2014 - 16:36

Referitor la proiectul legii privind parcurile IT, ministrul Finanțelor Anatol Arapu a menționat: „Ministerul Finanțelor susține acestă idee, este o idee bună, trebuie să analizăm impactul mai mult asupra bugetelor locale, reieșind din reforma finanțelor publice locale și implicațiile care pot fi în cazul cînd se scutesc de aplicarea unor taxe și impozite aceste parcuri.”

Head imagine: 

citiţi mai departe

Data: 
4 Septembrie, 2014 - 09:42

Stimaţi colaboratori ai Serviciului Vamal,

Cu prilejul sărbătorii profesionale și aniversării a 23-a de la crearea sistemului vamal național, Vă adresează sincere felicitări și urări de bine pentru misiunea nobilă exercitată și rezultatele obținute în partea ce ține de promovarea și realizarea politicilor în domeniul vamal.

Head imagine: 

citiţi mai departe

Data: 
26 August, 2014 - 14:14

Marți, 26 august 2014, în cadrul unei ceremonii festive, un grup de funcționari publici debutanți ai Ministerului Finanțelor, în rezultatul promovării cu success a perioadei de probă, au depus jurământul de credință al funcționarului public.

Funcționarii au jurat să respecte Constituția Republicii Moldova, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, să apere suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, să execute cu o manieră obiectivă și imparțială legile țării, să îndeplinească în mod conștiincios obligațiile ce le revin în exercitarea funcției publice și să respecte normele de conduită profesională.

Head imagine: 

citiţi mai departe

Data: 
26 August, 2014 - 11:54

Victimele represiunilor politice vor primi compensaţii pentru recuperarea valorii averii confiscate, naţionalizate sau scoase în orice alt mod din posesie. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri.

Astfel, Ministerul Finanţelor va aloca, din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat în acest sens, administrației publice locale (Consiliul municipal Chișinău, Consiliilor raionale Fălești, Rîşcani, Taraclia ş.a) mijloace financiare în sumă de  2266554,0 lei, pentru restituirea valorii bunurilor, prin achitarea de compensaţii victimelor reabilitate ale represiunilor politice.

citiţi mai departe

Data: 
25 August, 2014 - 11:39

 În dialog cu ministrul finanțelor despre probleme de actualitate ale momentului: compensațiile pentru fermieri, majorarea salariilor, importul automobilelor, transparență...

Despre ajutorul pe care il poate oferi statul producatorilor afectati de sanctiunile economice venite de la Moscova, discutăm cu ministrul finantelor Anatol Arapu.

citiţi mai departe

Data: 
18 August, 2014 - 11:01

Ministerul Finanţelor a definitivat şi prezentat Guvernului spre examinare şi aprobare proiectul de hotărîre a Guvernului „Cu privire la modificarea și completarea unor hotărîri ale Guvernului” elaborat întru executarea prevederilor Legii nr.324 din 23 decembrie 2013  (aici).

Data: 
15 August, 2014 - 11:28

Stimaţi colegi!

Cu prilejul sărbătorii profesionale — Ziua financiarului, consemnată anual la 15 august, aduc sincere mulţumiri tuturor colaboratorilor ce activează în acest domeniu, pentru aportul considerabil la dezvoltarea sectorului financiar, şi adresez cele mai frumoase felicitări, cu urări de sănătate, pace şi bunăstare, dorindu-vă mari succese şi realizări pe plan profesional.

Head imagine: 

citiţi mai departe

Data: 
30 Iulie, 2014 - 14:49

Ministrul Finanţelor Anatol Arapu şi Directorul BERD pentru Infrastructura Municipală și de Mediu, Jean-Patrick Marquet au semnat astăzi, la Chișinău, Acordul de împrumut în vederea realizării Proiectului de alimentare cu apă în regiune de dezvoltare Nord a Republicii Moldova.

Acordul prevede un împrumut de 10 milioane de euro pentru  dezvoltarea unui sistem regional de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Bălți și șase raioane în nordul țării. 

Head imagine: 

citiţi mai departe

Data: 
28 Iulie, 2014 - 11:51

Ministerul Finanțelor informează că Guvernul Republicii Moldova, prin Hotărîrea Guvernului nr. 614 din 21 iulie 2014 privind angajarea răspunderii politice, a aprobat  Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii bugetului de stat pe anul 2014 nr.339 din 23 decembrie 2013 (MO nr.206-208 din 21 iulie 2014).

Proiectul de lege respectiv  nota informativă la acest proiect pot fi accesate aici

citiţi mai departe

Pagini